Egy világos és egy sötét fa hatású aroma diffúzor egymás mellett.

Milyen aroma diffúzort válassz? Kategóriák illaterősség alapján

Milyen erősen szereted az illóolajok illatát?

Nem egyforma az érzékenységünk az illatokra. Van, aki nem bírja az erős illatokat és olyan is, aki az enyhéket meg sem érzi. Ezért nem mindegy, hogy milyen típusú aromaterápiás párologtatót szerzünk be, mert vannak köztük olyanok, amik a lágy illatok kedvelőinek ideálisak és vannak olyanok is, amelyek azoknak valók, akik intenzív illatokra vágynak.

Illóolajok üvegcsékben

Az illatosítandó helyiség mérete

Elsősorban figyelembe kell venni, hogy mekkora helyiségben fogod majd használni az aroma diffúzort. Minden készülék dobozán vagy használati útmutatóján fel szokták tüntetni mekkora négyzetméternyi területen ideális használni az adott készüléket. Erre érdemes odafigyelni, hogy elkerüld a csalódást, ugyanis  egy mini diffúzor nem hatékony egy nagyobb légtér beillatosítására, egy nagy teljesítményű párologtató pedig túl intenzív lehet egy kis helyiségben.

Természetesen az illóolaj cseppszám változtatásával és a párologtató ki- és bekapcsolásával is hatással lehetünk a diffúzorunk által kibocsátott illatintenzitásra, de alapvetően van három készülék kategória, amik felépítésük és működésük sajátosságai miatt különböző alap-illaterősségre képesek.

Készülék kategóriák illaterősség alapján:

1. Enyhe

A kisméretű, kis víztartályú (100-200ml), szívóbetéttel rendelkező készülékek tartoznak ide. Az illaterejük ezeknek a legenyhébb. Akkor ideálisak, ha melletted vannak az íróasztalon, polcon, kis műhelyben, miközben dolgozol, olvasol. A megfelelő illóolajjal segítik a koncentrációt, elmélyülést. Azoknak ajánlott, akik inkább a lágy illatokat részesítik előnyben az intenzívebbekkel szemben.

2. Közepes

A 400-500ml-es víztartállyal rendelkező készülékeket nagyobb helyiségekben jó használni. Ezek 30-40 m2-t is képesek beillatosítani. Lehet az intenzitást szabályozni az illóolaj cseppek számával, továbbá a gép adottságainak megfelelően a párologtatás módjával is. Érdemes kevesebb csepp illóolajjal kezdeni és kitapasztalni a saját igényünknek megfelelő illaterősséget. Akkor ideálisak, ha nagyobb, szárazabb levegőjű teret szeretnél illóolaj illattal átpárologtatni.

3. Intenzív

A legintenzívebb illatélményt a száraz diffúzorok adják. Ezeknél a készülékeknél nincs szükség hozzáadott vízre, csak az illóolajat porlasztják és akár 100 nm alapterületű légteret is beillatosít. Picit hangosabb és drágább eszközök a másik két kategóriához képest. Akkor ideális, ha intenzív illatterápiára vágysz.

száraz diffúzor

Kapcsolódó termék

Regal ultrahangos aroma párologtató

Könnyen és kényelmesen kezelhető dekoratív ultrahangos illóolaj párologtató.

 

Tetszett ez a cikk? Oszd meg

Megosztás itt: facebook
Facebook-on
Megosztás itt: email
Emailben
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn-en

Ezeket olvastad már?

egészséges szép haj

Csodás illatú hajvégápoló

Ha a hajszárítótól, napsütéstől vagy egyéb más külső behatástól töredezett a hajad, próbáld ki ezt a csodás illatú, természetes, otthon készíthető, egyszerű hajvégápoló receptet, amitől

Tovább olvasom »