Világos fa hatású aroma diffúzor asztalon.

Miért fontos karbantartani az ultrahangos aroma diffúzorodat?

Az illóolaj párologtató készülékek rendszeres tisztítása és karbantartása saját egészséged és a párologtatód optimális működése érdekében is elengedhetetlen.

A hosszabb használat után lerakódott vízkő és felhalmozódott illóolaj maradék eltömítheti a készüléket és akadályozhatja a zavartalan működését.

Az sem szerencsés, ha a sokáig hagyod állni a vizet a tartályában, amikor nem üzemel a készülék; az illóolaj és állott víz keveréke korántsem tisztítja és üdíti fel úgy a levegőt, mint a friss vizes változat. Párologtatás végeztével mindig célszerű a készülék tartályában maradt vizet kiönteni.

Hogyan csináld?

5-6-szori használat vagy 3-5 nap használat után ajánlott megtisztítani az aromaterápiás diffúzort.

Langyos mosogatószeres puha ronggyal vagy szivaccsal töröld át az eszköz belsejét, majd egy puha száraz ronggyal töröld át, különösen ügyelve a készülék porlasztójára. A porlasztót csak óvatosan érintsd, nagyon érzékeny része a párologtatónak. Ne használj súroló, vagy maró hatású tisztítószert, benzint, alkoholt, vagy egyéb szerves oldószert a tisztításához, mert azok meghibásíthatják a szerkezetet.

Mindig olvasd el a készülékedhez tartozó használati útmutatóban az ide vonatkozó részt.

Ha csapvizet használsz az aroma diffúzorba, időnként javasolt átfuttatni rajta egy rövid ecetes vizes párologtató programot, hogy megszabadítsd az esetleges vízkőlerakódásoktól:

töltsd fel félig a víztartályt tiszta vízzel. Tégy hozzá egy fél teáskanál ecetet és kapcsold be a diffúzort 5-10 percre.

Érdemes rendszeresen tisztítani az aroma párologtatót, hogy minél hosszabbra nőjön a készülék élettartama.

Kapcsolódó termék

Regal ultrahangos aroma párologtató

Könnyen és kényelmesen kezelhető dekoratív ultrahangos illóolaj párologtató.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg

Megosztás itt: facebook
Facebook-on
Megosztás itt: email
Emailben
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn-en

Ezeket olvastad már?